Pro detective agency la “Digi 24” -21.01.2015

Pro detective agency la "Digi 24" -21.01.2015

21 Ianuarie 2015

Dragostea trece prin contul bancar. Metoda prin care tinerele din România îi atrag pe străiniFermecaţi de frumuseţea româncelor, mulţi străini ajung să le trimită unor tinere din România chiar şi zeci de mii de euro, în speranţa că vor avea o viaţă împreună.Totul este o păcăleală, iar amorezii se trezesc că au finanţat viaţa de lux a unor femei pe care nu le mai pot găsi decât cu ajutorul detectivilor. Metoda prin care tinerele din România îi atrag pe străini este una simplă. Fetele îi abordează pe diverse rețele de socializare și apoi le cer bani pentru a merge la ei în vizită. Mulți cad în capcană și nu se gândesc că urmează să fie înșelați.

„Italienii, nu-mi dau seama, se îndrăgostesc, vor să le cheme în Italia, ele de abia așteaptă, pentru a merge în Italia au nevoie de bani, solicită bani în avans pentru transport”, a spus Mircea Bănescu, detectiv particular.

Cei mai mulţi dintre străini realizează doar după ce şi-au golit cardul cu câteva mii sau zeci de mii de euro că au fost păcăliţi.

În majoritatea cazurilor, cei păgubiți, rușinați de situația în care se află, refuză să depună o plângere oficială la Poliție. Aleg apoi să rezolve această problemă cu ajutorul unui detectiv particular și a unui reprezentant legal.

„Prietenul meu a fost păgubit de o fată româncă cunoscută pe un site, iar aceasta l-a înșelat cu aproape 9.000 de euro. Am contactat un investigator român, pentru că știam că dacă depuneam o plângere în Italia, nu voi rezolva nimic”, a spus prietenul unui păgubit.

Din şase persoane, patru au fost găsite. Trebuie să le căutăm și pe celelalte două, dar... am impresia că nu există”. „Aceste domnișoare sunt într-un grup care înșeală cetățenii străini. Una, din ce am descoperit până acum, e din Brăila, una din Piatra Neamț, una din Timișoara, două din Oradea și una din Caraș-Severin”, a spus Mircea Bănescu, detectiv particular.

Singurii care câştigă bani cinstiţi de pe urma acestor amoruri neîmplinite sunt avocaţii. „Au fost cazuri de-a lungul timpului atât că am apărat persoane care au comis sau apelat la astfel de șiretlicuri, totodată am pregătit apărări pentru persoane care au fost păcălite de fete din România”, a spus Călin Stăiculescu, avocat. Anul trecut, trei astfel de cazuri au fost rezolvate de instanţele din Timişoara. Judecătorii au decis că o tânără care înşelase un austriac cu 40.000 de euro să-i restituie acestuia întreaga sumă. Fata a folosit banii străinului ca să îşi cumpere un apartament.